Obec Andovce chce vybudovať nový priemyselný areál z bývalých ošipární

15.06.2014 Nové Zámky

Andovce 15. júna (TASR) – Obec Andovce v okrese Nové Zámky chce vybudovať priemyselný areál na pozemkoch bývalých ošipární patriacich miestnemu roľníckemu družstvu. Ošipárne boli zasanované a v súčasnosti sa na pozemku nenachádzajú žiadne objekty. V rámci uskutočnených pozemkových úprav prešli plochy z družstva na Obec Andovce. V areáli by malo vyrásť šesť halových objektov, ktoré budú slúžiť na výrobné a skladovacie účely a ďalšie dva halové objekty, určené pre potreby hospodárskeho dvora obce. V nových výrobných halách by malo vzniknúť zhruba 50 nových pracovných miest. Projekt je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Podľa projektu, ktorý predložila starostka Andoviec Mária Czuczor, budú novovybudované haly slúžiť ako výrobné objekty strojárenskej a elektrotechnickej výroby a zároveň skladovacie objekty. Dve haly plánujú Andovce využívať pre potreby samotnej obce ako hospodársky dvor, v ktorom bude sústredená mechanizácia obce i ako skladovacie priestory, ktoré sú v súčasnosti roztrúsené po celej obci. V nových priestoroch by sa mala nachádzať aj triediareň komunálneho odpadu.

Začiatok výstavby je naplánovaný na jeseň budúceho roka, výstavba by mala byť realizovaná vo viacerých etapách. Náklady na výstavbu budú stanovené v rozpočtoch k projektovej dokumentácii pre stavebné konanie jednotlivých ucelených častí. Obec od nového priemyselného areálu očakáva vytvorenie nových pracovných príležitostí a zásadné zlepšenie situácie v nakladaní s komunálnym odpadom. Zriadením areálu vytvorí obec podmienky pre vstup nových investorovi. Ich postupným etablovaním by malo prísť k oživeniu a rozšíreniu priemyselnej výroby.
 

Vyberte región